Litvanya - İsveç Feribot Haritası

Litvanya ile İsveç arasinda feribot rezervasyonlarinin yapilmasi

directferries.com.tr web sitesinde, tüm seçenekleri görerek en iyi firsatlari yakalamak için, Litvanya ülkesinden İsveç ülkesine düzenlenen feribot seferlerini karsilastirin.

Feribot karsilastirma motorumuz, Litvanya ülkesinden İsveç ülkesine en uygun feribot seferini bulmanizi saglamak için, seyahat etmek istediginiz zamana en yakin ve en ucuz uygun fiyatlar için arama yapar.

O zaman neyi bekliyorsunuz? Ücret arama bölümünde sadece tercih ettiginiz güzergâhi seçin ve sizin için en iyi ücreti bulalim ve yolculugunuz için en iyi seçenegi bulacaginiz anlamina gelen bezer tüm güzergâhlar ile karsilastirmasini yapalim!
Litvanya
Litvanya
İsveç Feribotu
İsveç

Kalkis: Litvanya Varis: İsveç Feribot Rehberi

Litvanya ile İsveç arasinda, 1 feribot şirketi – DFDS Lisco tarafindan isletilen sadece 1 feribot güzergâhi bulunmaktadir. Klaipeda ile Karlshamn arasindaki tarifeli haftalık feribot seferi, yaklasik 13 saat'den sürmektedir.

Bu sayfadaki bilgilerin dogru olmasi için büyük bir özen gösterirken, tüm güzergâhlardaki siklik ve süreler zaman zaman degisiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle Klaipeda ve Karlshamn arasindaki Litvanya İsveç seferlerinin mevcut durumdaki bilgileri için gerçek zamanli basvuru yapmanizi öneririz.

Litvanya - İsveç Feribotu

Litvanya Hakkında:

Litvanya, Baltık komşularının aksine kalıcı bir bağımsızlık yaşamış bir ülkedir. 1236'da Siauliai'de Alman Kılıç Şövalyeleri’ne galip gelen Litvanyalılar Büyük Dük Gediminas (1316-41) altında birleşmiş bir devlet olarak varlık göstermişlerdir. 1569 yılında Lublin birliğiyle Polonya ve Litvanya birleşmiş bir Lehistan-Litvanya Devleti'ni oluşturdu. Bu devlet Kral Stefan Bathory'nin hükümdarlığı sırasında en parlak günlerini yaşamıştır. Fakat 1700-21 yıllarında Polonya-Litvanya, Rusya ve İsveç arasında patlak veren, Baltıkların kontrolünü elde tutmak için yapılan Büyük Kuzey Savaşı ülkeyi iyice zayıflattı ve 18. yüzyılın sonunda Litvanya'nın büyük bir kısmı Rusların egemenliğine girdi. 1830 ve 1863'deki bağımsızlık hareketleri, milliyetçi duyguların ayaklanmasının bir işaretiydi. Rusya'nın Birini Dünya Savaşı'nda düşmesi, Litvanyalıların bağımsızlıklarını yeniden ele geçirmelerine olanak tanıdı. Fakat Temmuz 1940'da ülke Sovyetler Birliği etkisine girdi.

Moskova 1980’lerin sonunda biraz yumuşamaya başlayınca daha fazla özerklik istekleri 11 Mart 1990'da, diğer Baltık ülkelerinden daha önce bağımsızlığın ilan edilmesiyle sonuçlandı. 11 Ocak 1991'de Sovyet güçleri Vilnius TV Kulesi'nde on dört kişiyi öldürdü. Fakat Gorbaçov'a yapılması planlanan darbenin başarısız olmasıyla, dünya ülkeleri Litvanya'nın bağımsızlığını tanıdı. Çok geçmeden Sovyetler Birliği parçalandı.

İsveç Hakkında:

İsveç veya resmî olarak İsveç Krallığı Kuzey Avrupa'daki İskandinavya yarımadasında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiya'dır. İsveç bunun dışında güneyinde yer alan Öresund Köprüsü ile Danimarka'ya bağlıdır.

Yaklaşık 450.000 km² olan yüzölçümüyle İsveç, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülkedir. Ülkenin toplam nüfusu 9,2 milyon olup yoğunluk bakımından km² başına 20 insan yaşamaktadır. Ancak nüfus yoğunluğu güneye doğru gidildikçe ivmeli şekilde artar. Ülkedeki halkın %85'i kentlerde yaşar.[4] İsveç'in başkenti aynı zamanda ülkedeki en büyük kent olan Stokholm'dür. Başkentte 1,3 milyonu merkezde olmak üzere 2 milyon insan yaşar. Ülkenin diğer büyük kentleri sırasıyla Göteborg ve Malmö'dür.

İsveç, meclis sistemine sahip, meşruti monarşi ile yönetilen bir ülkedir. Ekonomi bakımından gelişmiş bir ülke olan İsveç, The Economist'in Demokrasi İndeksi'ne göre birinci sırada olup, Birleşmiş Milletler'in İnsani Gelişme Endeksi'ne göre de yedinci sıradadır. Ülke bunun yanında 1 Ocak 1995 tarihinden beri bir Avrupa Birliği ülkesidir.

İsveç, Kuzey Avrupa'da, Baltık Denizi ile Botni Körfezi'nin batı kıyılarında yer alır. Bu nedenle İsveç oldukça uzun kıyılara sahiptir. Bu özellikleriyle İsveç, İskandinavya yarımadasının doğu yakasını oluşturur. Ülkenin batısında ülkeyi Norveç'ten ayıran İskandinavya dağ sırası (Skanderna) yer alır.

Ülkenin batısında Norveç, kuzeydoğusunda Finlandiya, güneybatısında Skagerrak, Kattegat ve Öresund boğazları, doğusunda Baltık Denizi yer alır. Ülkenin ayrıca Danimarka, Almanya, Polonya, Rusya, Litvanya, Letonya, ve Estonya ile deniz sınırları yer almaktadır. Bununla beraber Danimarka ile İsveç arasında yer alan Öresund Köprüsü, ülkeleri birbirine bağlar. Sahip olduğu 449.964 km2'lik toprak ile İsveç, dünyanın elli beşinci, Avrupa'nın beşinci, Kuzey Avrupa'nın en büyük ülkesidir. Ülke ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinden biraz daha büyük, Özb

© Direct Ferries Ltd