İsveç - Letonya Feribot Haritası

İsveç ile Letonya arasinda feribot rezervasyonlarinin yapilmasi

Direct Ferries'in İsveç ile Letonya arasindaki feribot karsilastirma sistemi, Letonya istikametindeki tüm karsilastirilabilir güzergâhlar için feribot tarifelerini ve ücretlerini görmenizi saglar ve bu sayede dogru ücret ile dogru seyahat imkân bulabilirsiniz!

İsveç ülkesinden Letonya ülkesine düzenlenen feribot seferleri ile ilgili sayfamizda, is, eglence veya baska bir amaçla gerçeklestireceginiz seyahatiniz için en uygun feribot seferini seçmek için gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.

O zaman neyi bekliyorsunuz? Ücret arama bölümünde sadece tercih ettiginiz güzergâhi seçin ve sizin için en iyi ücreti bulalim ve yolculugunuz için en iyi seçenegi bulacaginiz anlamina gelen bezer tüm güzergâhlar ile karsilastirmasini yapalim!
İsveç
İsveç
Letonya Feribotu
Letonya

Kalkis: İsveç Varis: Letonya Feribot Rehberi

İsveç ve Letonya arasinda birlesik olarak toplamda Her hafta 10 sefer sunan Stena Line firmasi, 1 güzergâh sefer düzenlemektedir, Nynashamn - Ventspils güzergâhinda Haftalik 6 kez sefer düzenlenmektedir. Tallink Silja firmasi, 1 güzergâh sefer düzenlemektedir, Stockholm - Riga güzergâhinda Haftalik 4 kez sefer düzenlenmektedir, 2 feribot hattı bulunmaktadir.

Bazi güzergâhlarda seferlerin sikligi ve süreleri degisiklik gösterse de, en güncel bilgileri elde etmeniz için, İsveç ile Letonya arasindaki seferler için canli aramalar yapmanizi öneririz.

İsveç Hakkında:

İsveç veya resmî olarak İsveç Krallığı Kuzey Avrupa'daki İskandinavya yarımadasında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiya'dır. İsveç bunun dışında güneyinde yer alan Öresund Köprüsü ile Danimarka'ya bağlıdır.

Yaklaşık 450.000 km² olan yüzölçümüyle İsveç, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülkedir. Ülkenin toplam nüfusu 9,2 milyon olup yoğunluk bakımından km² başına 20 insan yaşamaktadır. Ancak nüfus yoğunluğu güneye doğru gidildikçe ivmeli şekilde artar. Ülkedeki halkın %85'i kentlerde yaşar.[4] İsveç'in başkenti aynı zamanda ülkedeki en büyük kent olan Stokholm'dür. Başkentte 1,3 milyonu merkezde olmak üzere 2 milyon insan yaşar. Ülkenin diğer büyük kentleri sırasıyla Göteborg ve Malmö'dür.

İsveç, meclis sistemine sahip, meşruti monarşi ile yönetilen bir ülkedir. Ekonomi bakımından gelişmiş bir ülke olan İsveç, The Economist'in Demokrasi İndeksi'ne göre birinci sırada olup, Birleşmiş Milletler'in İnsani Gelişme Endeksi'ne göre de yedinci sıradadır. Ülke bunun yanında 1 Ocak 1995 tarihinden beri bir Avrupa Birliği ülkesidir.

İsveç, Kuzey Avrupa'da, Baltık Denizi ile Botni Körfezi'nin batı kıyılarında yer alır. Bu nedenle İsveç oldukça uzun kıyılara sahiptir. Bu özellikleriyle İsveç, İskandinavya yarımadasının doğu yakasını oluşturur. Ülkenin batısında ülkeyi Norveç'ten ayıran İskandinavya dağ sırası (Skanderna) yer alır.

Ülkenin batısında Norveç, kuzeydoğusunda Finlandiya, güneybatısında Skagerrak, Kattegat ve Öresund boğazları, doğusunda Baltık Denizi yer alır. Ülkenin ayrıca Danimarka, Almanya, Polonya, Rusya, Litvanya, Letonya, ve Estonya ile deniz sınırları yer almaktadır. Bununla beraber Danimarka ile İsveç arasında yer alan Öresund Köprüsü, ülkeleri birbirine bağlar. Sahip olduğu 449.964 km2'lik toprak ile İsveç, dünyanın elli beşinci, Avrupa'nın beşinci, Kuzey Avrupa'nın en büyük ülkesidir. Ülke ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinden biraz daha büyük, Özb

Letonya Hakkında:

Letonya da, komşusu Estonya gibi tarihi boyunca yabancı ülkelerin işgallerine sahne olmuştur. On üçüncü yüzyılın başında, yerli Baltıklılar, Hıristiyan olmaları için onları esir eden ve katleden Alman haçlı şövalyelerinin hışmına uğramıştır. Ülkenin politik kontrolü Lehistan-Litvanya Birliği, İsveç ve arından Rusya'nın eline geçtiğinde dahil, Almanlar hem topraklara hem de ticarete hakim olmaya devam ettiler. 19. yüzyılın ikini yarısında Letonyalılar kendi kimliklerini savunmaya başladılar ve 1918-20 arasında, savaştan sonra, Estonyalıların da yardımıyla Sovyetleri ve Almanları geri püskürterek bağımsızlıklarına kavuştular. Bu zor kazanılmış bağımsızlık 1940'da Sovyetlerle birleşmesiyle sona erdi. 1980lerin sonlarına doğru Sovyetler Birliği'nde durumlar biraz rahatlamaya başladığında artırılmış özerklik isteği sınırsız bağımsızlık isteğine dönüştü ve 1991'in ortasında Gorbaçov'a karşı yapılan darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Letonya ikini kere bağımsızlığını ilan etti.

Artık Letonya ekonomisini özel mülkiyete çevirmekle uğraşmaktadır ve Sovyet dönemi durgunluğunun ve ihmalin sonuçlarını düzeltmek için çabalamaktadır. Çevreye verilen zararın yanı sıra, Sovyet işgalinin en kalıcı mirası da orada yaşayan yüzde otuz oranındaki Rus azınlık olmuştur.

© Direct Ferries Ltd